Cum dai de oportunități norocoase

Sper că ai citit articolele mele anterioare și acum după cum ai putea și tu să anticipezi, următorul pas logic ar fi să căutăm noi oportunități norocoase, care obligatoriu implică și o schimbare a comportamentului nostru.

Iar acesta în special se referă la faptul ca să-ți deschizi mai larg ochii și să îți ciulești mai bine urechile la toate semnele și semnalele ce se întâmplă în jurul tău în fiecare zi. Spre exemplu, vorbești cu cineva și auzi de un anume eveniment interesant, sau de o carte utilă, sau de un seminar live sau online cu o tematică care te pasionează etc. Sau poate că ai văzut pe undeva un anunț că cineva caută să cumpere un apartament exact în zona în care ai tu unul de vânzare, sau poate că ai văzut un afișaj cu reclama unui produs ce te-ar ajuta să îți rezolvi mai ușor o problemă existentă, iar dacă ai o afacere comercială poate că te-ar interesa să devii distribuitor pentru acel produs etc.

Îmi vine acum în minte o situație în care câțiva ani în urmă, după ce afacerea mea cu distribuția de materiale de construcție a fost grav afectată de criza economică din 2008, eram în continuă căutare de vreo nouă oportunitate de afaceri. Și ca să vezi, ca prin ”minune” aceasta apărut! Cum? Pur și simplu am văzut și am atras atenția la un panou stradal din centrul capitalei Bulgariei cu o reclamă a unei firme ce vindea echipamente de iluminat cu LED și care imediat mi-a și devenit partener de business pentru următorii ani.

Concluzia? Cu cât cauți mai mult, cu atât mai multe oportunități norocoase ar trebui să-ți apară. Știi de fapt care este partea cea mai grea? Este să începi să acționezi în această direcție.

Cum ar fi să trimiți un mail cuiva cu o anumită cerere de ofertă sau de angajare etc., sau să suni la telefonul din anunț și să ceri mai multe detalii, sau să cumperi bilete pentru acel eveniment interesant, sau dacă vorbim de relații romantice, atunci să o contactezi pe acea fată de care ți-a plăcut dacă ieși bărbat, sau să îl contactez pe acel bărbat care ți-a zâmbit dacă iești fată etc. Sau cum a fost în cazul meu (vezi mai sus), pasul decisiv a fost să pornesc la drum în căutări de oportunități noi de afaceri, inclusiv prin alte țări și locuri necunoscute, iar apoi să mă hotărăsc rapid și să am și o întâlnire excelentă cu patronul firmei respective.

Crede-mă că și alți oameni pot vedea aceleași oportunități ca și tine, doar că o foarte mică parte dintre aceștia vor decide să acționeze imediat. Marea majoritate vor amâna decizia respectivă până când oportunitatea respectivă nu va mai di de actualitate sau pur și simplu vor uita de existența acesteia.

Desigur că, nu este obligatoriu ca toate oportunitățile ”să și iasă”, dar este suficient ca doar una singură să ”puște” și viața ta se va putea îmbunătăți semnifcativ, iar de multe ori trecând chiar și la un alt nivel calitativ, cum a fost și în situația mea pe care am dezvăluit-o mai sus.

Iar, dacă încă nu ești abonat la Newsletter, atunci ar fi bine să te abonezi chiar acum, deoarece s-ar putea să îți scape vreun pas esențial în ați crea propriul noroc despre care voi vorbi în următoarele articole.

VREI SĂ-ȚI CUNOȘTI ALMUZA?
VREI SĂ-ȚI DESCOPERI CALEA TA NOROCOASĂ ÎN VIAȚĂ?
DA!