De ce nu vezi oportunitățile norocoase

Vrei să fii dat pe spate? ???? În ultimele 2-3 luni din viața ta, deja ai beneficiat nu doar de una singură, ci probabil de cel puțin două sau trei oportunități norocoase care deja ți-au schimbat viața. Probabil că în acel moment nu ai realizat acest lucru, iar dacă stai acum un pic în liniște, ai putea să-ți aduci aminte de acele momente și să le conștientizezi cu adevărat. De fapt, în realitate, există un număr aproape infinit de variabile ce se întâmplă în viața din jurul tău. În fiecare lună ai putea lua o decizie care să îți schimbe complet viața.

Oare realizezi de câte ori te aflai alături de cineva, care literalmente ar fi putut să îți schimbe viața, dar tu nu erai conștient de asta? Doar gândește-te la cele mai mari și mai benefice schimbări pe care le-ai avut vreodată în viața ta și imediat îți vei da seama cât de norocos ești deja. Toate au ieșit așa cum trebuiau să iasă. Iar astfel de lucruri se întâmplă mai tot timpul.

Însă cu părere de rău, de cele mai multe ori, noi conștientizăm astfel de situații doar post factum, adică doar după ce ele au avut loc deja. Și atunci firește că ne apare întrebarea: Oare de ce nu le-am văzut exact în acel moment? Ei bine, o să-ți dezvălui marele secret. Una că suntem de multe ori captivați de telefoanele noastre mobile, dar nu acesta este principalul motiv. În realitate aceasta are legătură cu ceea ce îi cerem creierului nostru, și anume pe ce să se concentreze în momentul respectiv.

Spre exemplu, dacă te-aș ruga acum, data viitoare când ieși pe stradă să cauți mașinile verzi, brusc le vei observa din ce în ce mai multe. Te uiți la modelul de mașină, poate că te uiți și la numărul de înmatriculare, la cine conduce etc.? Adică altfel spus depui un efort să vezi mașinile verzi. Pe de altă parte, dacă la sfârșitul zilei te-aș întreba, nu câte mașini verzi ai văzut, ci câți oameni poartă pălărie? În momentul acela ai deveni confuz, pentru că te-am rugat să te uiți după mașini verzi și nu după pălării.

Interesant, nu? Acest experiment se numește ”maimuța invizibilă”, care dovedește faptul că dacă oamenii sunt concentrați asupra unui lucru, orice altceva în acel moment devine o nebuloasă pentru ei.

Iar acum ar fi bine să stai tu cu tine 5-minute și să reflectezi un pic în liniște. Ce ai făcut în ultimii doi, trei sau cinci ani? Pe ce anume te-ai concentrat mai mult? Pe lucrurile de zi cu zi? Pe munca ta? Pe facturile scadente? Pe lista ta de activități? Etc. Sau te-ai concentrat pe ceea ce îți dorești cu adevărat în această viață?

Crudul adevăr este că, pierdem o grămadă de oportunități norocoase pentru că pur și simplu ”închidem ochii la ele” și nu le observăm în jurul nostru.

Iar, dacă încă nu ești abonat la Newsletter, atunci ar fi bine să te abonezi chiar acum, deoarece s-ar putea să îți scape vreun pas esențial în ați crea propriul noroc despre care voi vorbi în următoarele articole.

VREI SĂ-ȚI CUNOȘTI ALMUZA?
VREI SĂ-ȚI DESCOPERI CALEA TA NOROCOASĂ ÎN VIAȚĂ?
DA!