De ce oamenii norocoși se aventurează în necunoscut

Probabil că ai mai auzit acest îndemn: ”Aventurează-te în necunoscut!” De fapt, ce vreau să îți propun aici, este să Încerci să îți creezi câteva obiceiuri noi. Este foarte important să înțelegi că, dacă faci în continuare aceleași lucruri pe care le-ai făcut până acum, atunci cu siguranță vei obține aceleași rezultate pe care le-ai obținut până acum.

Dacă ai fost norocos și ai avut succes în tot ceea ce făceai, probabil că între timp acesta s-a irosit, ca și capsele unui capsator. Și ca să prelungesc metafora, acum acest capsator poate fi reîncărcat sau dacă nu mai este funcțional, atunci ar trebui să faci rost de un alt capsator. Nu-i așa? Ce sugerez de fapt este că în cazul respectiv ar fi bine să cauți norocul în alte ”locuri”, adică în alte obiceiuri.

Majoritatea oamenilor cred că norocul va veni la ei, când în realitate de fapt dai de el. Ceea ce implicit însemnă că va fi nevoie să fii vigilent și să îl prinzi. Cel mai bun lucru pe care îl poți face chiar acum ar fi să îți schimbi unele obiceiuri existente, să îți alegi câteva activități noi și din care să îți creezi obiceiuri noi. Iar după 45 de zile ai putea să constați că ești la un alt nivel și că te simț din ce în ce mai norocos.

Iată un exemplu ce îmi vine acum în minte, după ce m-am înscris într-un program de studiu online în care aveam lecții și meditații în fiecare zi, am cunoscut mai multe persoane. De la acestea am aflat ”întâmplător” ???? de un anume trainer și de un alt sistem inovator care mă fascinase în acel moment. Dacă o să stai un pic să te gândești, o să-ți aduci și tu aminte de diverse situații și evenimente similare din viața ta.

Unii oameni de știință denumesc acest proces ca ”serendipitate” – fenomenul sesizării anumitor aspecte ale descoperirilor (științifice) întâmplătoare sau altfel spus că întotdeauna există o anumită șansă și nevoie de acceptare a faptului că ceea ce se găsește în realitate nu este neapărat ceea ce se căuta de la început.

Oricum, ce este important să reții, este că această șansă norocoasă nu prea are cum să apară dacă mult timp nu faci nimic, ci doar stai în canapea cu gura căscată la televizor așteptând ca ”marele noroc să cadă din ceruri și să învăluie spațiul sub sunete magice de ”AUMmmm si OMmmm” ????.

Pentru a da de acea șansă prin care să dai lovitura norocoasă, literalmente, ai nevoie să te ridici de pe canapea, să faci ceva ce nu ai mai făcut, adică să te aventurezi în necunoscut, ca în cele din urmă să devii un Om ceva mai bun, mai merituos decât ești deja.

Iar, dacă încă nu ești abonat la Newsletter, atunci ar fi bine să te abonezi chiar acum, deoarece s-ar putea să îți scape vreun pas esențial în ați crea propriul noroc despre care voi vorbi în următoarele articole.

VREI SĂ-ȚI CUNOȘTI ALMUZA?
VREI SĂ-ȚI DESCOPERI CALEA TA NOROCOASĂ ÎN VIAȚĂ?
DA!